Repararea peretilor batuti in calciu bob orez sau smuls

In acest articol aflati cate ceva despre cum sa reparam calciul smuls sau bob orez in caz ca s-a umflat si avem de gand sa pastram aceasta zugraveala. Daca vreti sa dati cu var pe calciu sau sa-l vopsiti cu lavabila si avem zone de calciu umflate trebuie sa facem reparatii si sa batem calciu peste reparatiile facute in asa fel sa nu se cunoasca unde calciul a picat. Ori ca este calciu smuls sau bob orez trebuie sa faceti asta:

Amorsati locul curatat si treceti peste calciu vechi 10cm cu bidineaua. Preparam ipsos de constructii si reparam cu ajutorul unui spaclu lat sau gletiera daca e mai mult ( trebuie sa aducem la nivel cu calciul ). Inainte sa se intareasca ipsosul, cu pensula sau bidinea inmuiata in apa stergem bine ipsosul care trece peste calciu, astfel trebuie sa obtineti o reparatie perfecta fara sa ramana ipsosul urat peste calciu pe marginile reparatiei.
Dupa uscarea reparatiilor. amorsam. Acum urmeaza sa batem calciu peste reparatiile facute cu ipsos.

Cum facem reparatia pentru calciul smuls

reparatii calciu smulsNu stiu cat de mult aveti de reparat dar eu va spun cum faceti material dintr-o cutie de aracet care are 6 sau 800 gr. ( depinde la cat gasiti ). Desfaceti, amestecati cu un spaclu si turnati intr-o galetuta continutul unui borcan cu aracet. Adaugati apa in cutia de aracet, un sfert de cutie apa curata. Amestecati cu pensula si spalati aracetul ramas pe fundul si marginile borcanului dupa care desertati in galetuta cu aracet.

Amestecati cu spaclul, nu uitati sa spalati foarte bine pensula folosita la spalarea borcanului de aracet. Presarati ipsos peste aracet in timp ce amestecati cu spaclul pana la obtinerea unei paste ( in functie de calciu facem si grosimea pastei de ipsos cu aracet. Daca calciul este foarte marunt pasta trebuie sa fie mai subtire iar cu cat calciul e mai mare ingrosam pasta ).

Luam pasta in palma dreapta sau stanga daca sunteti stangaci, intindem pe reparatie un strat de 2 sau 3 mm. si batem cu palma usor pe acea pasta. Tineti degetele desfacute cand faceti asta. In timp ce bateti cu palma pe pasta incercati sa rotiti putin stanga-dreapta si reveniti peste cu bataile nu dati o palma si gata, pana obtineti un calciu cat mai apropriat de cel pe care il aveti pe perete.
Pe margini ajutati-va de o pensula umeda sa stergeti imperfectiunile ipsosului.

Cum se face reparatia pentru calciul bob orez

reparatii calciu bob orezAvem nevoie de ciment alb si praf de piatra. Daca nu gasiti aceste materiale faceti rost de ciment negru si nisip foarte fin. Ori ca faceti materialul cu ciment alb sau negru trebuie sa urmati ce spun mai jos.

Intr-o galeata punem doi litri apa si presaram un cancioc de ciment. Amestecam bine si punem doua cancioace nisip cernut sau praf de piatra. Trebuie sa obtinem o zeama usor grosuta de ciment cu praf de piatra sau nisip.

Acest continut se bate cu masina de batut calciul bob orez. Daca nu aveti aceasta masina si cred ca nu, folositi o matura de paie. Puneti material intr-un lighean ( nu mult, pe fundul ligheanului ), inmuiati matura si pe o parte si pe alta pana la atele care tin paiele, scuturati-o bine in lighean si bateti calciu. Cand inmuiati matura trebuie sa repetati cateva miscari spre inainte si nisipul patrunde intre paiele maturii.

Tine matura in mana dreapta si o bateti usor de podul palmei mainii stangi. Nu trebuie sa bateti mult intr-un loc. Treceti cu stripii si peste calciul vechi cu 5, 10 cm. Matura se tine la o distanta de 40cm. de perete. Daca nu reusiti din prima curatati cu spaclul inmuiati matira si incercati din nou. In functie de marimea calciului vechi faceti materialul mai gros sau subtire. Dupa ce stropiti o mana rar, lasati sa se usuce si mai bateti o mana. La a doua mana puteti insista mai mult, materialul nu mai lasa zeama pentru ca trage prima mana de ciment uscat si puteti bate calciu mai des.

Pff, ma dor degetele la cat am tastat pentru acest articol dar sper sa intelegeti esentialul. Cam asta a fost cu aceste reparatii. Dupa uscarea reparatiilor merge pulverizat var fara sa dati cu bidineaua sau amorsati si vopsiti cu vopsea lavabila. Daca aplicati vopsea lavabila peste calciu vopseaua lavabila trebuie diluata mai mult decat o facem pe glet sau tinci ( adica, in loc sa adaugati 10% apa, diluati lavabila cu 20 chiar 25% apa - in functie de cum trage calciul ) si aplicati vopsea lavabila la bidinea.

Este bine sa dati vopsea lavabila cu bidineaua, daca ati avut de facut reparatii sigur calciul dvs nu a fost batut pe pereti raschetati si amorsati, s-ar putea sa mai aveti portiuni slabe. Aceste zone de calciu care nu sunt bine fixate de suport pocnesc atunci cand presati cu trafaletul si calciul vechi si usor umflat se lipeste de trafalet. Urmeaza alte reparatii, stres :).

Mai vorbim putin despre reparatiile fisurilor pe calciu si gata. Fisurile pe calciul smuls sau bob orez aparute pe pereti din placi BCA se repara cu ipsos amestecat in amorsa sau aracet. Udati cu bidineaua acele fisuri, preparati ipsos cu amorsa sau aracet ( fara apa si pasta nu trebuie sa fie groasa ), inmuiati pensula in pasta si stergeti pe fisuri. Pasta putin moale patrunde si acopera fisura. Inainte de intarirea ipsosului frecati cu bidinea sau pensula uda si intinde-ti bine materialul sa nu ramana gros pe calciu. Asa reparati fisurile subtiri pe calciul bob-orez sau smuls. Spor la treaba!
reparatii calciu pereti Articole Similare:

6 comentarii:

  1. va multumesc din suflet,mi-au fost utile recomandarile dvs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru exterior cum se procedeaza?

    RăspundețiȘtergere
  4. Super, detalii de profesionist clar

    RăspundețiȘtergere
  5. Mestere, respect pentru ce ai impartasit aici cu noi nepriceputii !! Articolul este vechi, eu scriu in 2024, dar tehnica ta este actuala ! Inca odata, felicitari !

    RăspundețiȘtergere