Astazi aflati ce var sa folositi si
cum sa pregatiti varul pentru zugravirea peretilor si tavanului
Multe persoane au preferat sa ramana la zugraveala clasica cu var. Din primele randuri vreau sa stiti ca pentru zugraveli interioare aveti nevoie de var pasta ( stins ) si aracet pentru constructii. Pentru o punga de var de 8 kg. folosim aproximativ 1 kg aracet pentru constructii.
In urmatorul articol am sa vorbesc despre cum se pregatesc si varuiesc peretii. Dupa publicarea acestui articol veti gasi un link jos in rubrica de comentarii. Sa revenim la prepararea varului. Pentru asta avem nevoie de cateva galeti, mai exact trei. Doua pentru var iar una cu apa. Galetile in care pregatim varul trebuie sa fie cat mai incapatoare pentru a prepara cat mai mult var.
Eu folosesc pentru asta galeti de lavabila 25 kg. Intr-o galeata punem 4 litri apa in care adaugam varul din punga. Cu ajutorul mistriei taiem bulgarele de var si amestecam foarte bine. In timp ce amestecam si varul devine gros, adaugam apa cate putin. Amestecam cat se poate de bine si laptele de var obtinut il desertam in alta galeata pentru a scoate bulgarasii de var ramasi la fundul galetii. Acest var nu se arunca dar trebuie separa pentru adaugarea aracetului in var ( daca nu ii scoateti si adaugati aracet peste, varul neamestecat se leaga si foarte greu se amesteca in apa ). Bun...
Am obtinut trei sferturi de galeata cu lapte de var pasta, foarte bine amestecat. Urmeaza adaugarea aracetului pentru constructii in var ( adezivul aracet pentru constructii este cel mai bun pentru var, nu cumparati aracet pentru lemn sau mai stiu eu ce ). Multi adauga aracetul in var asa cum vine el in borcan, gros .... GRESIT! ... aracetul trebuie diluat in apa, aracetul gros adaugat in laptele de var nu se dilueaza oricat am amesteca, ramane ate de aracet in galeata ( din aceasta cauza se plang multi ca varul se sterge :) ).
Intr-o galetuta punem 1/2 litru apa, turnam aracetul, amestecam foarte bine pana obtinem apretul si desertam in galeata cu var. Veti observa ca varul se ingroasa, adaugam putina apa si amestecam foarte bine. Varul se lasa mai gros ori mai subtire in functie de cum trag peretii ( daca peretele absoarbe rau, lasam varul mai subtire iar daca peretele nu prea absoarbe, varul se lasa mai grosut.... despre asta vorbim pe larg in urmatorul articol ).
Oxid de fier folosit pentru varul pasta. |
Avem laptele de var pregatit cu aracet. Urmeaza sa adaugam culoarea.
Pigmentarea varului pasta se face cu pigmenti la tub ( tubulete de pigment mici sau mai mari cum folosim si pentru lavabila ) ori cu oxid, oxidul este acel praf la punga care trebuie diluat in apa cu aproximativ 10 ore inainte de adaugarea in var ( oxidul este mai ieftin fata de culoarea la tub, problema e ca nu gasiti chiar orice nuanta ).
Oxidul se tine in apa inainte de adaugarea in var. |
Pentru tavane putem sa folosim varul asa cum este pregatit cu aracetul. Daca vrem sa albim varul mai mult, sa dam o tenta de lavabila, adaugam oxid alb de zinc ( oxidul de zinc albeste foarte bine varul, la un tavan adaugati o punga de 150 g ).
Varul albeste foarte mult dupa uscare asa ca trebuie sa tineti cont de asta si adaugati mai mult colorant in var si faceti culoarea varului mai inchisa decat vreti sa ramana cand este uscat. Dupa colorarea varului nu mai ramane decat sa-l strecurati. Strecuram varul intr-o galeata cu ajutorul unui ciorap dama ( dres ), cancioc si pensula. In videoclipul de jos aveti cateva secvente utile despre prepararea varului pasta pentru zugraveli.
Var gata preparat pentru varuirea peretilor. |
Cateva sfaturi de final:
- zugraviti cu var pasta, nu folositi varul praf pentru ca acest var dupa un timp pusca si mai mult stricati peretii ( la urmatoarea zugraveala aveti mult de lucru ).
- amestecati foarte bine pasta de var cu apa in asa fel sa ramana cat mai putine cocoloase, faceti economie de var.
- in var aracetul se adauga diluat cu apa, amestecat foarte bine ( nu folositi in var, lavabila ori amorsa, stricati bunatate de var )... in var se pune aracet pentru constructii diluat cu apa.
- strecurarea varului inainte de varuire, fie dati la bidinea, aspirator sau pompa, este obligatorie si este ultima etapa in prepararea varului.
Mestere , inainte de ultima zugraveala am cumparat un sac de 25Kg de var praf pe care l-am stins intr-un butoi de varza(60 litri).A stat acolo cam 3 luni , timp in care l-am tot amestecat si completat cu apa astfel incit sa fie acoperit de un deget doua de apa.L-am pregatit cu aracet de constructii si l-am suflat cu pompa pe pereti. Prieteni imi spuneau ca e dat cu lavabil . Nu se lua . Probleme am doar la pereti dinspre exterior care sint izolati si trasi in rigips.Nu sta varul pe ei.Sa fie oare din cauza ca nu am folosit amorsa deloc ? Repet pe tavan si restul peretilor nici acum dupa 6-7 ani nu sint probleme de coscoveala sau crapaturi.
RăspundețiȘtergerePlaca de rigips trebuie gletuita ( glet pe baza de ipsos ), slefuita si amorsata cu amorsa facuta din aracet si apa. Nu are ce cauta amorsa pentru lavabila in combinatie cu varul.
ȘtergereIn privinta prafului de var stins in butoi ori groapa ai perfecta dreptate. Varul cu cat sta mai mult la stins este mai bun, insa cine are atata rabdare cand gasim pe piata la pret foarte bun acest var pasta.
Salut Dan!
ȘtergereOare mai am șanse sa primesc un raspuns? :) zilele astea încep sa varuiesc casa și m-ar interesa proporțiile de apa și aracet pentru "amorsa". Mulțumesc!
Ia un grund agrapant nu amorsa
Ștergerevreu sa dau intr-o camera cu var sa zugravesc enumeratimi etapele si daca trebuie sa mai dau cu ceva inainte pe pereti si daca estre obliogatoriu aracetul
RăspundețiȘtergereIn acest articol am promis ca urmeaza sa postez despre cum zugravim cu var pasta. Sunt multe de spus si fac tot posibilul sa scriu maine acest articol.
ȘtergereMultumesc pentru intelegere ( intrati maine pe la ora 16 pe blog, sau abonati-va prin e-mail si primiti stirea gratuit in casuta dvs. de e-mail .... dupa adaugarea adresei de e-mail primiti un mesaj pentru activare ).
Zugravirea peretilor cu var pasta
RăspundețiȘtergereMersi fain Dane ,ai fost de mare ajutor , respectele mele maestre
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta... sanatate!
ȘtergereMultumim pt ajutor!
RăspundețiȘtergereMulţumesc!
RăspundețiȘtergereAm totuşi câteva întrebări.
Daca am testat varul preparat şi se ia de pe perete, pot adăuga aracet?
Am încercat şi varul s-a brânzit iar apa s-a separat deasupra.
Mai poate fi folosit acest var?
Reţetele spun că aracetul se adaugă în proporţie de 10% din cantitatea de var pastă - nu lapte de var. Cât de mult contează calitatea pastei de var. Se adaugă mai mult aracet dacă pasta nu este cea mai bună?
În varul pastă se mai adaugă grăsimi (săpun, etc.)?
Cand adaugam laptele de aracet in var se branzeste dar asta nu e problema. Amestecati foarte bine varul la preparare, amestecati in timp ce varuiti, amestecati cand umpleti borcanul, asa e varul trebuie amestecat pentru ca se depune.
ȘtergereCum am scris si in articol eu pun in var doar apa curata, laptele de aracet, pigment lichid sau oxidul praf diluat in apa, amestec foarte bine, strecor, varuiesc o mana la bidinea si dupa uscare doua sau trei maini pulverizate cu aspiratorul. Nu adaug coca de faina, lapte, ou, sapun sau mai stiu eu ce si cu toate astea nuanta iese uniforma iar varul dupa doua zile cand este uscat complet, nu se sterge la frecare.
Arat in video cum prepar varul cu toate ca nu este o filmare de calitate poate ajuta. In articol am scris in detaliu ce trebuie sa faceti si cum sa procedati si sunt sigur ca veti reusi.
Mersi.Este de mare ajutor postarea!
RăspundețiȘtergeream varuit "camara bunicii" folosind doar apa si un sac de var.am facut amestecul si l-am dat pe perete tencuit. clar ca daca te freci de el te faci cu var. intrebarea este: daca vreau sa folosesc reteta de mai sus por aplica peste sau trebuie dat varu jos.( si cum il dau jos?)
RăspundețiȘtergereo zi buna
Varuiti peste, e posibil sa mearga direct pulverizat pentru ca pe tencuiala deja varuita absoarbe destul de bine.
ȘtergereMulţumesc din suflet pentru această postare. Îmi e de mare ajutor.
RăspundețiȘtergereTocmai am dat jos nenumăratele straturi de var de pe peretele exterior al unei case de pământ. Am dat o tencuială de lut cu nisip iar acum urmează să o văruiesc cu var pastă. Problema e că nu prea mă pricep la mânuit bidineaua? Credeţi că merge şi cu trafaletul?
Numai bine vă doresc!
Varul nu merge la trafalet.
ȘtergereMulţumesc încă o dată. Am văruit cu bidineaua şi am preparat varul aşa cum ne-aţi învăţat. A ieşit super!
ȘtergereMa bucur sa aud asta. Multa sanatate!
ȘtergereUnde gasim in Bucuresti, evtl. in zona de nord (Chitila, Buc. Noi, Baneasa etc.), pasta de var pt zugravit, la saci?
RăspundețiȘtergereUn sfat, te rog! Am o casă veche de văiugă cu igrasie. Am reparat fațada, am făcut și un ”tunel” cu găuri de aerisire și am vopsit-o cu lavabil. Acum trebuie să zugrăvesc și camera (e cu var și are geamuri termopane). Cu ce e mai bine ? cu var sau lavabil?
RăspundețiȘtergereMultumesc, foarte util!!!!
RăspundețiȘtergereMulta sanatate, si de tot binele sa aveti parte!
Eu am tot apartamentul,inclusiv balconul lung de 6 m,in var.Eu l-am facut cu cativa ani in urma,tot lucrat numai in pensula.Nu am deloc mucegai.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa ii dau tot var,doar intr-o camera care este murdara rau.
M-am gandit sa spal peretii la inceput.Mai ii necesar sa dau amorsa ?Amorsa am dat-o cu trafaletul,intai tavanul,apoi peretii pe rand.Astept sfaturile voastre.Va multumesc.
Nu folositi amorsa la varuit. Amorsati peretii in caz ca ati aplicat glet si acesta este slefuit, plin de praf. In aceasta situatie folositi o amorsa preparata din apa cu aracet pe care o aplicati la bidinea pe glet.
ȘtergereDupa o zugraveala in var nu este necesara amorsarea.
de unde pot cumpara var stins?
RăspundețiȘtergerede unde pot cumpara var stins?
RăspundețiȘtergereDin magazinele cu materiale pentru constructii.
ȘtergereSalutare. Pentru un exterior la o casa de chirpic, care este data cu var de ceva vreme buna, acum vreau sa ai schimb culoarea...este necesar a se da cu amorsa din apa si aracet, si cu ce colorant se poate colora varul pasta? Multumesc !
RăspundețiȘtergereNu trebuie amorsat cu aracet. Maturati peretii de praf si daca peretii sunt murdari, prafuiti rau sau stropiti de tarana, spalati cu bidineaua si apa curata.
ȘtergereDupa uscare pregatiti varul. Folositi pigment la tuburi, ce merge in lavabila se poate folosi si in var fara probleme. Daca gasiti culoarea preferata la pungi praf, oxid de fier, folositi oxid ( este mult mai economic ).
Daca aveti peretii stopiti sau batuti in calciu smuls sau bob orez, pulverizati varul trei maini la pompa sau aspirator. Daca peretii sunt simpli, doar varuiti, dati o mana la bidinea si doua pulverizate.
NU folositi var praf daca e mai vechi se combina cu bioxidul de carbon din atmosfera si rezulta praf de piatra ,de aceea se sterge de pe pereti, folositi var pasta simpu nu puneti aracet reactioneaza si il taie varul simplu adera pe orice suport iar dupa uscare devine lucios si nu mai poate fi dat jos numai slefuit ,poate fi spalat ca lavabila nu se duce
RăspundețiȘtergereLa o zugraveala veche cu var unde sa fumat e nevoie de spălare/amorsare? Primul rând mai e nevoie sa-l aplic cu bidineaua?
RăspundețiȘtergereApoi la cat timp se poate aplica al doilea strat, la suflarea cu aspiratorul?
Doresc sa pun oxid alb, ce cant am nevoie la o găleată mare de 24 kg.
Depinda cat de afumat este si cu ce este afumat. Daca este afumat mai usor cu fum tigare: smirgheluiti usor suprafata tavanului varuita, desprafuiti cu matura, aplicati la bidinea o amorsa din aracet( 250 grame aracet la 3 litri apa ).
ȘtergereDaca tavanul este afumat cu fum de la soba: raschetati stratul de var afumat cu spaclul, amorsati, gletuiti cu glet pe baza de ipsos, smilgheruiti cu smirghel granulatie 120 sau 100 in caz ca merge greu, desprafuiti cu matura si amorsati cu apa si aracet.
Urmeaza sa varuiti o mana la bidinea.
A doua sau a treia mana de var pulverizat se aplica imediat ce a tras tavanul, dupa ce este uscat si albeste varul.
La o galeata de 24 kg de var preparat cu apa si aracet, adaugati 350 grame oxid alb. Oxidul se adauga ultimul iar acesta trebuie diluat in apa curata apoi strecurati varul ( "galeata de 24 kg" - cred ca va referiti la galeata mare de lavabila care are 15 litri ).
Buna ziua, d-le Dan!
RăspundețiȘtergereVa rog, am nevoie de ajutorul d- voastra!
Camera mea a fost zugravita cu praf de creta acum vreo 15 ani.. Nu sunt crapaturi iar cremul peretilor este putin murdar ici- colo.
Restul casei l-a zugravit la bidinea un mester mare cu lavabil anawais direct peste praful de creta. S-a umflat ici colo, dar a razuit locul si a dat iar cu pensula;
Eu nu am fost de acord cu metodele folosite, nici cu lavabilul si ca atare, trebuie sa ma descurc singur.
Marturisesc ca nu am nici un fel de experienta iar articolele dv m-au ajutat mult, lamurindu-ma in unele privinte! Va rog, am nevoie de ajutor!
Sfatul dv pentru un amator ca mine, care ar fi?
Va multumesc mult!
..nu am mentionat ca locuiesc intr-un bloc din placi, ca tavanul a fost varuit si doar pe pereti este varuit cu praf de creta.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa dau cu var,mi se pare mai sanatos decat lavabilul!
Nu am mai auzit de zugravi care sa foloseasca praful de creta;cel putin in zona in care locuiesc; presupun ca e mai dificil
..nu am mentionat ca locuiesc intr-un bloc din placi, ca tavanul a fost varuit si doar pe pereti este varuit cu praf de creta.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa dau cu var,mi se pare mai sanatos decat lavabilul!
Nu am mai auzit de zugravi care sa foloseasca praful de creta;cel putin in zona in care locuiesc; presupun ca e mai dificil
..nu am mentionat ca locuiesc intr-un bloc din placi, ca tavanul a fost varuit si doar pe pereti este varuit cu praf de creta. As vrea sa dau cu var,mi se pare mai sanatos!
RăspundețiȘtergereNu am mai auzit zugravi care sa foloseasca praful de creta; presupun ca e mai dificil.
Toata zugraveala trebuie curatata. Udati peretii in plin cu apa si razuiti la spaclu pana la glet sau alta zugraveala veche stabila. Dupa ce curatati la spaclu trebuie sa spalati peretii cu apa calda si curatati foarte bine praful ( daca nu se ia la spaclu trebuie slefuita cu smirghel pe uscat ). Daca raman cateva reparatii le faceti si varuiti dar daca gletul este afectat rau trebuie sa gletuiti cu glet pe baza de ipsos, slefuiti, maturati peretii, aplicati o amorsa slaba cu apa si aracet la bidinea si urmeaza varuitul. Am raspuns tarziu pentru ca sunt ocupat.
Ștergerebuna ziua domnule Dan!
RăspundețiȘtergerecat timp maxim poate trece intre amorsare si varuire?
va multumesc anticipat!
Puteti lasa amorsat si doua zile, important este sa nu faceti praf sa se aseze iar pe pereti.
ȘtergereMultumesc frumos, mestere!
RăspundețiȘtergereArticolele dv mi-au folosit mult. Stiu ce am de facut acum.
O duminica frumoasa!
Spor la treaba in continuare!
Ștergerebuna seara! va rogtare, tare mult, imi puteti spune daca varul de astazi este de aceeasi calitate cu a varului de mai demult? am o lucrare mare acasa si mesterul imi tot spune ca a scazut tare calitatea din cauza ca nu se mai extrage de la adancimi (piatra de calcar ma gandesc) si ca nu mai e bun si sa folosim var lavabil in schimb, DESI AM STABILIT CLAR LA INCEPUT CA VREAU VAR, sunt tare suparata, oare ma trage pe sfoara? mie VAR LAVABIL imi suna a... lavabil!! nu a var! va rog mult, daca imi puteti raspunde... multumesc frumos
RăspundețiȘtergereDaca chiar doriti sa zugraviti in var, folositi var. Diferenta intre var si vopsea lavabila este foarte mare chiar daca folositi o vopsea lavabila mai slaba, semilavabila. Eu folosesc acesta pasta de var la pungi verzi cand este cazul si nu vad diferente intre pasta de var care era pe timpuri si cea de acum. Greu gasiti meseriasi sa agreeze varul, multi nici nu au folosit si daca nu varuiesti cum trebuie este posibil sa puste peretii dupa ce se usuca bine.
ȘtergereNu aveti ce sa le faceti. Daca ei nu vor sa zugraveasca cu var nici nu trebuie sa insistati prea mult, poate nu au mai lucrat cu asa ceva. Parerea mea este ca trebuie sa gasiti un meserias care a lucrat in var si nu se da inapoi sa faca astfel de lucrare. Dvs. decideti pana la urma. Sanatate!
Va multumesc mult pentru raspuns! Sanatate si dumneavoastra!
ȘtergereBuna ziua!Se poate mesteca cu melcul mecanizat varul stins cu apa pentru obtinerea pastei de var ?
RăspundețiȘtergereDe doua galeti aveti nevoie. Goliti varul dintr-o galeata in alta de cateva ori si ati rezolvat problema. In acest mod se amesteca foarte usor si bine, atat varul pasta, cat si vopseaua lavabila. Desertati cu atentie sa nu va sara stropi in ochi.
Ștergerebuna seara,am citit la capitolul prepararea varului ca puneti in 4 l de apa varul din punga,dar cit are punga?
RăspundețiȘtergereEu am cumparat saci de 20 kg,in cita apa trebuie dizolvat ?Ma tem ca am facut zeama prea subtire (chiar cu aracetul adaugat).Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc
buna seara,am citit la capitolul prepararea varului ca puneti in 4 l de apa varul din punga,dar cit are punga?
RăspundețiȘtergereEu am cumparat saci de 20 kg,in cita apa trebuie dizolvat ?Ma tem ca am facut zeama prea subtire (chiar cu aracetul adaugat).Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc
In caz ca ati preparat varul prea subtire, nici o problema. Lasati cateva ore si dupa ce se aseaza scoateti cu canciocul din apa care ramane deasupra.
ȘtergereEra bine daca cumparati var pasta stins nu praf la sac. La o punga de 8 kg de var pasta, adaug aproximativ 4 litri apa, plus aracet dizolvat.
de ce trebuie pus aracet in var
RăspundețiȘtergereAs vrea sa varuiesc peretii beciului care sunt din caramida veche, care e pe alocuri sfaramicioasa. Cum sa procedez, dau varul direct pe caramida?
RăspundețiȘtergereTencuiti peretii ziditi cu caramida. Folositi multibat si nisip. Cand tencuiala este uscata se poate da cu var, o mana la bididea si doua pulverizat.
ȘtergereBuna ziua. Va rog un sfat. Vreau sa indepartez vopseaua lavabila de pe peretii unei camere,pana la glet, urmand sa zugravesc in var. Pot folosi acest aparat : slefuitor-cu-excentirc-skil-7445-aa-430w-26000 rpm? Camera este mare 6/6m. Multumesc .
RăspundețiȘtergereRecomand achiziționarea unui șlefuitor special pentru pereți și tavane:
Ștergerehttps://www.emag.ro/search/slefuitoare/slefuitor+pereti/c
Buna ziua, ce inseamna sa dai cu aspiratorul sau pompa? Aveti un tutorial video pentru asa ceva? Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereAm ceva dar nu este ceea ce imi doresc. Imaginile sunt de slaba calitate si nu cred ca ajuta. Aici aveti video din care puteti intelege ce inseamna sa pulverizezi cu aspiratorul.
ȘtergereAspiratorul si borcanul meu arata diferit dar in general despre asta este vorba, video.
Buna ziua, as dori sa aflu parerea dvs in legatura cu ce este mai bine de aplicat pe pereti intr-o casa nou construita, dupa glet. Adica var sau lavabila? Ma intereseaza din motive de sanatate, ecologice etc dar si cat este de igienic apare mucegai, intretinut. Aracetul care trebuie dat inainte dar si pus in var nu este component plastic, afecteaza cu ceva cum respira peretii? Multumesc.
RăspundețiȘtergereAracetul este folosit in cantitate mica. Pentru o camera varuita este folosit 1,5 kg. aracet. Pentru sanatate este mult mai recomandat sa zugraviti in var. De intretinut este mult mai usor daca aveti pereti vopsiti cu vopsea lavabila.
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereNU gasesc de cumparat decat var pt tencuieli si mortare, il pot folosi la zugravit dormitor? Am preparat laptele de var, dar nu reusesc sa il albesc, are culoare gri, am tot pus oxid alb dar nimic.
RăspundețiȘtergereRaspund tot eu, nu este bun la zugravit, este cumva greu si nu se leaga materialul, si curge in dire de pe perete. Am pus destul aracet, l-am lasat anterior destul in apa
ȘtergereDaca in baie a fost dat cu lavabil pot sa dau cu var dupa ce am slefuit peteti
RăspundețiȘtergereCe se intampla daca am adaugat aracet pt. lemn ? Pot arunca preparatul ? Sau mai are vre-un leac ...
RăspundețiȘtergereBună ziua, va rog sa ma lămuriți și pe mine într-o problema. Am nevoie de var pasta pt a tencui o casa din paianta și am cumpărat 5 saci. Omul a spus ca varul e vechi de 3 ani, insa nu-mi dau seama dacă e asa sau nu. În orice caz varul era cald, a spus ca la scos din groapa cu nu știu ce aparat, snecher zicea el. Și era și foarte apos, nu era o pasta ca o smântână groasa, mai mult ca un lapte un pic mai gros.
RăspundețiȘtergereCe părere aveți, e în regula?
buna ziua, va rog frumos, fiti amabil si lamuriti-ma si pe mine.
RăspundețiȘtergeream un perete exterior in balcon care a fost zugravit in calciu smuls acum 30 de ani (tot blocul este zugravit asa pe exterior).
am inteles ca peste acest calciu nu se poate aplica niciun fel de vopsea care exista in comert si care este mai mult sau mai putin lavabila, pentru ca calciul se umfla si cade.
varul este bun pentru a zugravi peste calciu? si daca este bun, spuneti-mi si mie va rog cat var pasta imi trebuie pentru un perete de 10 mp si cum fac ca varul sa devina maro? cu oxid de fier, ce cantitate?
Multumesc mult! Foarte bun articol!
Cum trebuie sa fie varul, ce consistenta sa aibă? Ca aluatul de clătite, sau mai subțire? Ați spus dv 4 l de apa la 8 kg de var pasta, dar asta depinde de consistenta varului din punga.
RăspundețiȘtergereBună seara. Vreau să știu de ce după zugravirea cu pompa rămân pe pereți niște puncte mici de parcă ar fi nisip . Dacă se usucă punctele zici că este șmirghel pe perete,altfel,ele sunt moi când le strangi intre degete. Nu știu dacă este aracet sau var de la pulverizarea anterioară.
RăspundețiȘtergereBuna seara, se poate da var peste tinci fara amorsa. Este o problema daca am dat 2 straturi de tinci deoarece nu reusesc sa dau din prima? Am dat al doilea strat dupa 2 zile si a iesit superb. Multumesc
RăspundețiȘtergereCe fel de tinci ati folosit?
Ștergere