Tehnici simple de ridicare placi rigips pe tavan, demonstratii video

Gips-cartonul, rigipsul, se monteaza pe structura lemn sau profil metalic. In filmuletele de mai jos, veti vedea cateva exemple video, demonstratii, care arata felul in care o singura persoana poate instala rigips pe tavan. Ei se folosesc de mici trucuri, ieftine, dar foarte utile, cu ajutorul carora ridica, fixeaza si prinde in suruburi autofiletante, placile gips-carton. Bineinteles ca aceasta necesita putin efort fizic, in sensul ca trebuie sa aveti forta necesara pentru a ridica singur placa de rigips pe plafon.
In speranta ca acest articol ajuta cu putina imaginatie sau idei pe cineva care are de gand sa incerce asta
va urez vizionare placuta.
ridica rigips tavan

Video, cum ridicam placa rigips pe tavan

sursa video, www.youtube.com


Articole Similare:

17 comentarii:

  1. salut ...antradevar sant de apreciat aceste idei simple dar foarte de ajutor, bara aia rulanta e de un real ajutor si simplu de montat pt. ca si rapiditatea conteaza an munca. Va rog sa ami raspundeti cum se numesc ustensilele alea bara si suporti aia telescopici ca mar interesa ca sa ami cumpar noi sau secand dar nu stiu unde si cum sa ai gasesc, ca an magazinele onlain nu am gasit sau probabil nu am stiut ieu cum sa caut si ce sa cer. Rugamintea mea este sa ma lamuriti despre ce e vorba mai concret. ...va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit aceste mici trucuri pe youtube. Filmuletele sunt urcate pe site de cativa englezi care cu putina imaginatie au confectionat aceste unelte cu ajutorul carora fixeaza mai usor placile de rigips pe tavan. Nu gasiti asa ceva la vanzare.

      Daca vedem descrierea primului videoclip, spune ca suportii telescopici sunt confectionati din prelungitoare telescopice pentru trafaleti, iar acea bara se folosea la nu stiu ce ( nu inteleg ce vrea sa zica acolo ), la care a adaugat acei suporti de prindere pe structura din lemn sau profil, si pe aceasta teava a introdus alta bucata de teava care se roteste in timp ce impingeti de placa rigips.

      Ștergere
    2. daca stii meserie la cum scrii...e timpul sa te lasi...parerea mea, de amandoua

      Ștergere
    3. Va multumesc pentru timpul acordat. Am inteles parerea dvs.

      Ștergere
  2. Da, bune idei, ce sa zic!
    Dar ei folosesc rigips, nu rahat din comertul romanesc, scuzati expresia.
    Tocmai am ajutat un amic sa puna niste asemenea placi. Doi insi tineam de ambele capete, cu foarte mare grija, altminteri s-ar fi rupt. Abia le-am pus in 3 oameni. Folosind metodele (care sunt bune, teoretic) am fi facut rigipsul nostru in alte bucatele mai mici!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,am gasit acest site din intamplare si ma bucur citind lucruri interesante aici.Nu de mult timp ,mi-a pus un mester rigips pe tavan,si a iesit tare urat la imbinari.Nu stiu a incarcat cu mult adeziv, nu stiu ,dar a fost un soc pentru mine ,,dupa ce a dat cu lavabila si s-a uscat,vazand ca am dat atatia bani si e foarte urat tavanul.Acum spuneti-mi va rog mult unde a gresit baiatul,si daca se poate face un tavan cu rigips si sa nu se vada imbinarile.Va multumesc. O zii buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Stiu exact la ce va referiti, acest tavan merge adus la lumina daca se aplica doua maini de glet pentru finisaje. Dupa uscarea gletului, smirgheluiti, amorsati si vopsiti cu lavabila.

      Nu cred ca a gresit cu ceva dar placile de rigips au pe lungime sanfren pentru adaugare banda de fibra plus pasta rigips imbinari. Pe latimea placilor acest sanfren nu exista. Daca nu sanfrenezi marginile placilor si nu aduci in pierdere chitul adaugat peste banda fibra, asa se intampla.

      Ștergere
    3. Buna,Dan zugravu!Multumesc mult pentru sfatul pe care mi l-ai dat ,si pe care il asteptam atat de mult.vreau sa mentionez faptul ca acest rigips e din ala albastru pentru apa si te intreb se poate da glet pe asta?Va doresc multa sanatate ,fericire ,zile senine in viata.O zi buna

      Ștergere
    4. Nu conteaza culoarea sau grosimea rigipsului.

      Dupa amorsarea rigipsului se poate aplica glet. Pe pereti placati cu rigips merge lipit tapet sau placat faianta, orice perete sau tavan placat cu rigips si amorsat se lucreaza normal cum ai lucra pe un perete tencuit ori placa beton.

      Cel mai important la pereti si tavane placat cu rigips este felul in care fixam profilul. Profilul metalic sau din lemn trebuie fixat si intarit foarte bine ( distanta intre centrul profilelor trebuie sa fie 30cm. ). La placile rigips adaugam suruburi autofiletante din 10 in 10cm. Armam colturile interioare si imbinarile cu banda fibra si pasta pentru imbinari.

      Pe colturile exterioare montam coltare metalice fara plasa tot cu pasta pentru imbinari rigips. Dupa toate acestea amorsam si se poate aplica glet, lipim tapet ori placam cu faianta. Spor la treaba!

      Ștergere
  4. cam multe materiale, maestre dan zugravul...distanta intre centru profilelor este de 40 cm. iar autofiletantele din 15 in15 cm sunt stas...asa se lucreaza standard..i-ti spun asta dupa 14 ani de lucru in franta, belgia, germania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa atatia ani de munca ma asteptam sa adaugati mai multe comentarii pe blogul meu, poate nu ati avut timp sa vedeti, am scris multe articole despre aceasta meserie. Astept si alte pareri.

      Ștergere
    2. Din 40 in 40 p centru profilelor e destul! iar din 15 in 15 e ft bn dist.dar nu e rau din 25 in 25....ce ziceti? eu asa lucrez oriunde...si acasa la mn am procedat la fel acu 4 ani si d atunci pana acu nu am stat la masa cu casca de protectie :)))))

      Ștergere
  5. Eu din cate stiu si din scoala pe care am facuto alturi de cei din germania si austria .acum 10 ani. Este cam fals ce spuneti.din40 in 40 sau din30 in30 este dupa ureche absolut .cosultati manualul baieti asa zisi meseriasi.iar pt doamna roxi. ai transmit spor la lucru .trebuie cleturi speciale pt rosturile sau inbinarile de rigips.iar amatori de ceresit ct sa se lase pagubasi ca nu vvor face finisaje cu asa material

    RăspundețiȘtergere
  6. Placile de rigips au macate puncte de prindere cu autofiletante iar distanta intre profile e determinata de respectivele marcaje adica din 60cm in 60cm,Se pot monta si la 40cm si la 30cm dar nu e cazul,

    RăspundețiȘtergere