Obtinerea unui montaj perfect al gresiei este imposibil de obtinut dar daca tinem cont de cateva aspecte rezultatele sunt mult mai bune si evitam aparitia problemelor grave, cum ar fi:
Ce probleme apar cand sub gresie sunt goluri
- placa de gresie sparta la colt
- dislocarea placilor de gresie, pe rosturi chitul crapa
- gresie fisurata sau marginea placii s-a spart la calcare
- apa sub placile de gresie ( daca adezivul nu prinde toata suprafata placii de gresie, in timp apar fisuri pe chitul rosturilor prin care se infiltreaza apa )
Pentru a obtine cat mai putine goluri sub placile de gresie, printre alte conditii, incercati sa tineti cont de patru aspecte:
Ce trebuie avut in vedere la montarea gresiei
1. Suprafata plana, o suprafata plana usureaza munca si stratul de adezivul isi mentine grosimea.
2. Suprafata fara praf, suprafata pe care placati gresie ( mai bine spus intindeti adezivul ) trebuie sa nu fie prafuita ( maturati, spalati si chiar amorsati suprafata pentru o priza cat mai buna a materialului de suport ).
Urmeaza inca doua aspecte prezentate in videoclipul urmator.
3. Intinderea adezivului cu gletiera dintata.
4. Asezarea placii de gresie pe adeziv si presarea acesteia.
Videoclip demonstratie adeziv plus gresie
Pentru ultimele doua aspecte gasim raspuns in demonstratia video urmatoare. In loc de gresie este asezat geam pe adeziv pentru a observa unde raman goluri si cum este cel mai bine sa asezam si presam placa de gresie. Sursa video si imaginea de sus este You Tube, canalul LATICRETE International, Inc.
Pieptanarea adezivului intr-o singura directie, linii drepte, asigura o mai buna intindere a materialului sub gresie si permite aerului sa iasa. Pentru placi mai mari de 30 / 30 cm., intinderea unui strat de adeziv pe dosul placii cu gletiera dreapta inainte de asezarea pe materialul pieptanat, asigura un grad mai mare de siguranta. Urmeaza al doilea videoclip promis, intrati pe acest link https://www.youtube.com/
Articole Similare:
foarte interesant, chiar nu stiam acest lucru, multumesc
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereAm inceput renovarea apartamentului si am descoperit cateva placi de faianta umflate pe partea opusa blatului de bucatarie - deci apa nu are cum sa fie.
Posibil ca adezivul de faianta sa nu fie prea bun/sa nu fii prins.
Ma gandeam sa "torn" un pic de adeziv pe partea de sus a placilor(decat la ultimul rand de sus e problema).
Ce adeziv as putea folosi? Este aceasta o varianta acceptabila pt a rezolva problema?
Multumesc !
Nu cred ca faianta are asa mare spatiu sa poata patrunde zeama de adeziv. Eu as incerca sa injectez aracet pentru constructii. Aceasta metoda cred ca da rezultate daca aveti adeziv pe toata suprafata placii si nu a fost lipita in mamaligi.
ȘtergereDupa injectarea aracetului, nu trebuie sa presati placile. Fisura de sus o udati si reparati cu ipsos pentru constructii sau modelaj ( in cancioc preparati cate putin ipsos, pasta groasa, doar cu aracet, fara pic de apa ).
Buna,
ȘtergereCu ce se poate injecta aracetul sub placa?
Se uda placile de fainta la instalare? Meseriasii nu m-au lasat nici sa le pulverizez pe spate macar. De ce? Incerc sa inteleg. Nici măcar nu au stat să-mi explice. Nu se mai pot taia dk sunt ude? Alunecă drișca pe ele ude la sfârșit când sunt lipite toate? Nu înțeleg. E o complicație nenecesară? Nu înțeleg. Strică? E detrimental? Afectează negativ faianța dk e umezită un pic pe spate? Credeam că mărește aderența. Dar de ce nu se udă? Merge mai repede lucrarea, și nu stă nimeni să se complice? Nu înțeleg.
RăspundețiȘtergere