A venit toamna, timpul rece si ploios ingreuneaza realizarea zugravelilor. Din cauza vremii urate nu mai avem acelasi spor si zugravirea unei camere dureaza mai mult. Timpul ploios si rece ne afecteaza, nu mai avem aceeasi pofta de munca iar aerul umed si rece nu lasa materialul aplicat pe pereti sa se usuce.
In ce urmeaza am sa va spun cum procedez eu cand am de zugravit pe anotimp rece. In primul rand trebuie sa incalzesc putin atmosfera cu un bec in plus ( mai multa lumina in camera unde aveti de zugravit ajuta sa uitati de vremea innorata si urata de afara care trage la somn ). Un aparat radio e foarte bun, in timp ce lucrezi asculta un post radio, o stire, o melodie si treaba merge mai bine.
Trebuie neaparat sa incalzim putin incaperea, aerul trebuie sa fie cald in felul acesta ajutam la uscarea materialelor folosite si nu lasam peretele sa se raceasca prea tare. In caz ca peretii se racesc si aerul in camera este umed materialul aplicat se usuca foarte greu.
Ne-am inteles, un calorifer, doua trei lemne in soba, aprindem convectorul sau centrala. Avem caldurica dar aburul care iese din materialul aplicat pe tavan si pereti trebuie evacuat din incapere. In aceste conditii lasam fereastra intredeschisa ( daca camera este incalzita dar nu aerisita, aburul se depune pe colturi si gletul, tinci sau vopsea lavabila transpira pe aceste locuri ). Camera trebuie incalzita si aerisita in acelasi timp, atat ziua cat si noaptea ( lasati fereastra rabatata si caldura la minim noaptea ).
Daca aveti de zugravit doua camere este mult mai bine. Lucrati pe rand cate o zi la fiecare din camere ( azi dati o mana de glet la o camera iar maine la cealalta ). In acest fel se poate zugravi iarna fara probleme. Sper sa fie util. Spor la treaba!
Articole Similare:
Articolele dvs vin exact in intampinarea intrebarilor pe care le mai am si a eventualelor planuri. :)
RăspundețiȘtergereIn ultima perioada articolele mele vin mai rar, nu prea am timp de asta dar ma bucur sa vad ca sunt urmarit si ce scriu ajuta putin. Spor la treaba!
ȘtergereFoarte util, multumim ! Am gasit multe raspunsuri pe site-ul dvs la neclaritatile pe care le am
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta.
Ștergereca si in articolul irinei, e drept, doar că alte cuvinte. Coincidența subiectului n-ar trebui să te supere, eu găsesc interesant ceea ce faci aici. Un meseriaș nu desconsideră munca. Succes Dan Zugravu' !
RăspundețiȘtergereCoincidenta? Din pacate nu este coincidenta, google gaseste fraze duplicat. Irina s-a inspirat din articolul meu si asta nu ma deranjeaza dar, sa trecem peste meseria noastra si sa discutam despre scriitorul de artcole pe blog ( la asta faceam referire ). Parerea mea este ca sfarsitul articolului nu aduce ceva util pentru vizitator iar sursa inspiratiei lipseste din acest articol ( pentru cititorii care nu stiu despre ce este vorba ii invit sa citeasca si articolul irinei ).
ȘtergerePrin copierea unui articol pot sa inteleg ca acea persoana apreciaza articolul dar face rau postului pentru ca apar fraze duplicat in cautari ( daca tot face asta e bine sa trimita vizitatorul pe articolul original ). Google sau alte motoare de cautare vad imediat aceste rezultate cu toate ca se stie cine este principalul autor al acestor fraze prin semnatura rel=autor la Google+ ( plus.google.com ). Multumesc pentru intelegere.
Imi poate impartasi cineva experienta zugravitului pe timp rece? Imi este frica sa nu faca igrasie sau sa prinda un miros neplăcut.
RăspundețiȘtergereVa multumesc!